Składniki:
- 1,5 szklanki mąki owsianej
- 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 100 g masła
- 75 ml śmietany 18%
- 2-4 łyżeczek ksylitolu
- 0,5 łyżeczki sody
Sposób przygotowania:
1. Podtopione masło wymieszaj ze śmietaną i ksylitolem.
2. Wymieszaj w misce mąki i sodę, dodaj masę z masła i śmietany, zagnieć ciasto.
3. Zostaw w lodówce na godzinę.
4. Formuj niewielkie spłaszczone kuleczki (ja zamiast tego użyłam form silikonowych)
5. Piec w temperaturze 175°C około 15 minut.
Faktycznie proste, ciekawe czy smakują wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają kusząco:) ale i przepis kusi. Może spróbuję jak tylko czas mi pozwoli:))
OdpowiedzUsuń