Składniki:
- 1 i 1/4 szklanki mąki
- 1 szklanka startego jabłka (2 sztuki)
- 1/2 szklanki oleju
- 5 łyżeczek ksylitolu
- 2 łyżeczki kakao
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka sody
Sposób przygotowania:
1. Do miski wlać olej z ksylitolem, miksować 2-3 minuty.
2. Nie przestając miksować dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę z kakao, cynamonem i sodą.
3. Do powstałej masy dodać starte jabłko i delikatnie wymieszać.
4. Piec w temperaturze 180 °C około 25 minut.
Z podanej porcji wychodzi 12 babeczek o średnicy 6 cm.
Smakowicie wyglądają :) aż ślinka cieknie
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuń