niedziela, 13 września 2015

Jabłkowe babeczki


Składniki:

  • 1 i 1/4 szklanki mąki
  • 1 szklanka startego jabłka (2 sztuki)
  • 1/2 szklanki oleju
  • 5 łyżeczek ksylitolu
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka sody

Sposób przygotowania:

1. Do miski wlać olej z ksylitolem, miksować 2-3 minuty.
2. Nie przestając miksować dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę z kakao, cynamonem i sodą.
3. Do powstałej masy dodać starte jabłko i delikatnie wymieszać.
4. Piec w temperaturze 180 °C około 25 minut.
Z podanej porcji wychodzi 12 babeczek o średnicy 6 cm.



Smacznego!!!

2 komentarze: