Składniki:
- 1/2-3/4 szklanki mąki (dałam owsianą)
- 100 gr masła
- 1 jajko
- 2 łyżeczki ksylitolu
- 1,5 kg jabłek - ilość zależna od gustu i wielkości formy - moja ma ok. 28 cm
- 2 łyżeczki cynamonu
- wiórki kokosowe
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obrać, zetrzeć, dodać cynamon i podsmażyć chwilę na patelni.
2. Do mąki dodać ksylitol i jajko, dodając masło zagnieć kruche ciasto.
3. Ciasto rozciągnąć w formie na cienką warstwę, wypełnić podsmażonymi jabłkami.
4. Wierzch wysypać wiórkami kokosa.
5. Piec w temperaturze 180 °C około 40 minut, gdy kokos się zarumieni zmienić na dolną grzałkę.
Smacznego!
Kokosowo tu u Ciebie :) a ja uwielbiam kokos
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Nie da się ukryć, że ja również:)
Usuń